Credit factuur aanmaken (geld terugstorten)

Het kan voorkomen dat een klant haar geld terug vraagt, omdat bijvoorbeeld een product toch niet voorradig blijkt te zijn. Via een credit factuur/nota kunt u de klant op de hoogte brengen dat de terugbetaling is geregistreerd.

Let Op: U kunt geen credit nota aanmaken wanneer er niet eerst betaald is door de klant, omdat er dan geen bedrag is om terug te storten.

- Ga naar het tabblad “ Informatie “ in uw bestelling overzicht en klik rechtsboven op de oranje knop “ Creditfactuur”, zoals hieronder staat afgebeeld:

- Scroll vervolgens naar beneden tot onderstaande informatie te zien is:

Let Op: Een teruggave in Magento stelt niet een werkelijke terugbetaling in werking. U moet handmatig de betaling terug storten. De credit nota is slechts een registratie die gebruik wordt om de teruggaven bij houden.